“Voetwegen afschaffen? Stel ze weer open!”

Op 2 december 2017, over deze onderwerpen: Milieu


Joris Van den Cruijce en Willem Vandenbussche, respectievelijk provincieraadslid en Beersels gemeenteraadslid voor N-VA, hebben gisteren geprotesteerd tegen de afschaffing van drie voetwegen tussen het Hanenbos en het provinciedomein van Huizingen.

De drie voetwegen door het Hanenbos zijn al meer dan dertig jaar afgesloten voor wandelaars. De provincie wil ze niet openstellen omdat dit de veiligheid van de bezoekers van het provinciedomein in het gedrang zou brengen. En nu zijn er plannen om de voetwegen volledig te schrappen. “Zeer tegen onze zin”, zegt gemeenteraadslid Willem Vandenbussche. “Die voetwegen worden nu al meer dan dertig jaar illegaal afgesloten. Er staan zelfs huizen op - geen wonder dat ze niet langer gebruikt worden. Er wordt gevreesd voor de veiligheid van de bezoekers van het provinciedomein omdat dit domein via de voetwegen langs een andere kant betreden kan worden. Maar bij andere provinciale domeinen, zoals Puyenbroeck of de Gavers, is dat ook het geval. En daar zijn er geen veiligheidsproblemen. De provincie kan desnoods een afsluiting plaatsen, zodat wandelaars het domein niet zomaar kunnen betreden.”

Om hun protest kracht bij te zetten, installeerden Van den Cruijce en Vandenbussche twee ladders, zodat de voetwegen toch bereikt kunnen worden. Maar het provinciebestuur houdt intussen voet bij stuk en wil ze afschaffen. Ook de gemeente Beersel is daar trouwens voorstander van. (MEN)

 

Wij hebben u nodig! Help op ons om samen met de natuurverenigingen het bos opnieuw open te stellen en klik op onderstaande link in bijlage om een bezwaarschrift in te dienen voor 20 december tegen de afschaffing van de voetwegen in Hanenbos.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is