Nieuw Vlaams geld voor mobiliteit in Beersel

Op 23 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit

De Vlaamse Regering heeft de investeringsbudgetten voor álle vormen van vervoer opgetrokken tot recordhoogte en dat zal ook voelbaar zijn in Beersel. De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer bevat goed nieuws voor de mobiliteit in onze gemeente. “Vlaanderen heeft nog nooit zoveel geïnvesteerd in mobiliteit en dat is goed nieuws voor projecten die al lang op zich lieten wachten”, zegt  Kristien Vanhaverbeke, Fractieleider van N-VA Beersel. “N-VA is al lang vragende partij om nieuwe geluidsschermen langs de Ring te realiseren. Nu is er eindelijk een concreet perspectief”.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts zorgt voor recordinvesteringen in fietsinfrastructuur, waterwegen, openbaar vervoer én weginfrastructuur. Er kan zo volop werk gemaakt worden van vlotter en veiliger verkeer voor alle weggebruikers.

“Onze regio heeft nood aan deze nieuwe investeringen in infrastructuur”, zegt Kristien Vanhaverbeke. “We willen het aantal verkeersdoden terugdringen en de economische ontwikkeling alle kansen geven door te investeren in goede wegen voor iedereen. N-VA Beersel heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van de geluidsschermen langs de Ring en de fietspaden en schoolomgeving van St-Victor veiliger te maken. We zijn dan ook bijzonder dankbaar dat er na 30 jaar geld is voor deze investeringen.

De planning van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer, een dienst van minister Weyts, is één lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van Vlaanderen. Ook voor Beersel zit er goed nieuws in:

€3.150.000 investering voor afbraak en plaatsen van de geluidsschermen langs de  R0
€1.5miljoen voor de onteigeningen en plaatsen voet en fietspaden langs Sint-Victor
€3 miljoen voor de heraanleg N231 van Vastiau Godeau tot Zavelberg (incl. vernieuwen riolering)

“Dit is belangrijk voor Beersel”, stelt Kristien Vanhaverbeke tevreden vast. “Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken. We zijn blij dat Vlaanderen meer gaat werken aan de weg”.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is