Gouverneur schorst opnieuw Beerselse belasting

Op 20 maart 2015

Voor de tweede keer op rij wordt een pestbelasting, ingevoerd door het Beerselse Gemeentebestuur, geschorst door Lodewijk De Witte, Gouverneur van Vlaams-Brabant.  Deze keer gaat het over de belasting op economische bedrijvigheid, die berekend wordt op basis van de oppervlakte van een bedrijf.

De reden voor de schorsing is dat de voorgestelde tarifering  de grenzen van de redelijkheid overschrijdt, omdat geen rekening gehouden werd met de grote oppervlakte van sommige bedrijven, waardoor die een onredelijk hoge belasting zouden moeten betalen .

Burgemeester en schepencollege moeten nu met hangende poten terug naar de gemeenteraad.

Deze belasting werd ingevoerd zonder enige vorm van overleg met de bedrijven  en werd door de N-VA van in het begin aangeklaagd als onredelijke pestbelastingen. We krijgen nu gelijk van niemand minder dan van de Provincie gouverneur zelf.

Zelfs na de voorgestelde  aanpassing van deze belasting, blijft het risico bestaan dat bedrijven een andere locatie zoeken en uit Beersel verdwijnen, met  minder ontvangsten en een terugval van jobs in onze regio als gevolg.

Bedrijven hebben het zo al moeilijk om zich staande te houden en worden nu getroffen door een extra belasting.

Blijkbaar is het ontplooien van een economische bedrijvigheid een misdaad in de ogen van het Beersels Gemeentebestuur die bestraft dient te worden.

Wij hopen dan ook dat de redelijkheid terugkeert en het gemeentebestuur deze absurde pestbelasting voor een en voorgoed schrapt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is