Oppositiepartijen schieten met scherp op geplande belastingverlaging

Op 22 december 2016, over deze onderwerpen: Financiën & Belastingen

De verlaging van de personenbelasting in Beersel kan bij de oppositie niet op veel steun rekenen. N-VA en Open Beersel willen liever dat de kleine zelfstandigen de nieuw ingevoerd belasting op economische bedrijvigheid niet zouden moeten betalen.

Vanaf volgend jaar daalt voor de inwoners van de Beersel de personenbelasting van 7,5 naar 7,2 procent. De bestuursmeerderheid stelt dat de financiële toestand van de gemeente gezond is, en vindt het ook niet opportuun om onnodig veel geld op te potten.

Hoewel de Beerselaar minder belastingen moet betalen, kan de oppositie zich toch niet vinden in de plannen van de meerderheid. Volgens Open Beersel-raadslid Barbara Danis gaat de belastingverlaging ten koste van het sociaal beleid.

Ook oppositiepartij N-VA stelt zich vragen bij die verlaagde dotatie aan het OCMW. “Deze belastingverlaging is mogelijk omdat er met de botte bijl op de uitgaven is ingehakt, en omdat er op andere plaatsen inkomsten zijn gevonden. De zelfstandigen, verenigingen en jeugdbewegingen moeten daarvoor opdraaien”, vindt N-VA-raadslid Marina Teunisse.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is