N-VA BEERSEL ruimt mee zwerfvuil op en vindt een schat

Op 15 maart 2016

Een groen en proper Beersel is één van de speerpunten van N-VA Beersel. Daarom nemen de N-VA bestuursleden ieder jaar deel aan de actie ‘Geen gepraat, propere straat.’ Tijdens het ruimen van zwerfvuil langs het op- en afrittencomplex in Beersel-Lot werden er ook gestolen kerkspullen gevonden.

Al enkele jaren houden de gemeentes Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Halle een wedstrijd rond het ophalen van zwerfvuil. De gemeente nodigt alle jeugdverenigingen, buurtbeheerders en andere verenigingen uit om mee zwerfvuil te rapen. Na het succes van de voorbije jaren neemt ook de gemeente Dilbeek deel aan deze actie.

N-VA koos dit jaar voor de wegen langsheen de autosnel weg in Beersel waar vaak massa’s vuil uit het raam worden gegooid. De Beerselstraat en Nering behoren tot de vuilste straten van de gemeente.

Tijdens het ruimen van zwerfvuil langs het op- en afrittencomplex in Beersel-Lot werden er in de struiken ook gestolen kerkspullen gevonden. Het was vrijwilliger Margot Feys die de vondst deed. Een hele zak voor kelken, schaaltjes en kettingen, de meeste beschadigd. De vondst is ondertussen overgemaakt aan de politie, die kan onderzoeken van welke kerkgemeenschap de eigendommen zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is