Weyts: "Al weken worden mijn borden beklad en nu dit”

Op 24 mei 2014

Bekijk hier de reportage

De bestelwagen, die volledig was volgeladen met campagnemateriaal en beplakt was met foto's van Weyts, stond geparkeerd aan de afrit van de Brusselse ring in Beersel. De politie gaat ervan uit dat het voertuig omstreeks 4.00 uur vuur heeft gevat.

Ben Weyts klinkt in een reactie aan onze redactie erg aangeslagen. "Mijn vrouw heeft de uitgebrande campagnewagen ontdekt, toen ze voorbij de afrit reed met de kinderen in de wagen. Dat is uiteraard een bijzonder schokkend beeld."

Het is niet de eerste keer dat er de voorbije weken campagnemateriaal van Weyts werd vernietigd. "Hier in de streek is het al weken aan een stuk aan de gang. Borden en affiches worden beklad en afgebroken. De politie en ik hebben daders zelfs een keer op heterdaad betrapt op vandalisme. Maar een wagen in brand steken, dat gaat toch wel heel ver", aldus een aangeslagen Ben Weyts.

Wie de brand gesticht heeft is op dit moment nog niet bekend, maar de politie heeft wel bevestigd dat er kwaad opzet in het spel is. Toch zouden er geen politieke motieven meegespeeld hebben. In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde in Beersel nog een tweede voertuig uit. Volgens de politie worden in de omgeving van Halle de afgelopen maand regelmatig auto's in brand gestoken. De brandweer vermoedt dat er een pyromaan aan het werk is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is