Open brief aan de mandatarissen, leden en kiezers van CD&V

Op 15 oktober 2012

Beste,

 

Afgelopen nacht heeft de plaatselijke CD&V-afdeling kurkdroog meegedeeld dat het haar uitdrukkelijke bedoeling is om de N-VA uit te sluiten van het Beersels bestuur. CD&V was zelfs niet bereid tot een gesprek.

Om de N-VA buiten te sluiten zijn maarliefst vier partijen nodig: CD&V, SP.a, Groen en OpenVLD. En dan nog geraakt men maar aan de krapst mogelijke meerderheid van 14 op 27 zetels. Net door die krappe meerderheid dreigt Beersel onbestuurbaar te worden - tenzij CD&V het ook op een akkoordje gooide met de Franstalige lijst.

Wij zijn ronduit geschokt door deze handelwijze. CD&V heeft zich deze verkiezingen kunnen handhaven. Waarvoor proficiat. Anderzijds hebben de Beerselaars ontegensprekelijk één grote winnaar aangeduid: de N-VA. De partij springt van 1 naar 8 zetels. Een meerderheid van CD&V en N-VA lag dan ook voor de hand. Zulke coalitie zou kunnen rekenen op een comfortabele meerderheid van 18 op 27 zetels.

De N-VA was en is ook bereid om zeer inschikkelijk te zijn om de wil van de Beerselse kiezer te realiseren. Het bestuur van de Beerselse CD&V wou er zelfs niet over nadenken. Men wou niet eens het gesprek aangaan met de N-VA.

Wij aanvaarden niet dat de Beerselse kiezer zo wordt genegeerd. Waar is het democratisch fatsoen?

Wij kunnen niet geloven dat het de bedoeling was van de leden en kiezers van CD&V om N-VA uit te sluiten.

Het is nog niet te laat. Laat uw stem horen. Laat horen dat u niet gestemd heeft om de winnaar van de verkiezingen uit te sluiten, maar wel voor een stabiele, goed bestuurde Vlaamse gemeente. Laat horen dat u wil dat de democratie gerespecteerd wordt in plaats dat er een coalitie wordt gemaakt met partijen de verkiezingen verloren hebben. Dat minstens het gesprek wordt aangegaan met de N-VA. Het zou enkel getuigen van fatsoen.

Elke Beerselse democraat zal er u dankbaar voor zijn.

 

Ben Weyts, Yves De Smet,

Lijsttrekker N-VA Voorzitter N-VA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is