Nieuw parlementslid voor Vlaams-Brabant

Op 1 januari 2009

Weyts stond bij de federale parlementsverkiezingen van juni 2007 op de eerste opvolgersplaats van de CD&V/N-VA-lijst van Brussel-Halle-Vilvoorde. Door het premierschap van Herman Van Rompuy komt Weyts in de Kamer terecht. Weyts is nationaal ondervoorzitter van de N-VA en OCMW-raadslid in Beersel. Beroepshalve was hij eerder zowel kabinetschef als woordvoerder van Vlaams minister Geert Bourgeois.

"Ik wil samen met mijn partij in het parlement de Vlaamse waakhond zijn, zeg maar de Vlaamse garantie voor de Vlamingen van Brussel en Halle-Vilvoorde" zegt Weyts.

Politieke ervaring heeft hij alleszins voldoende. Jarenlang was hij de trouwe rechterhand van Geert Bourgeois. Als licentiaat in de politieke wetenschappen klom hij binnen de Volksunie op van stafmedewerker tot partijwoordvoerder, eerst van de VU, later van de N-VA. Bij de intrede van Geert Bourgeois in de Vlaamse regering werd Ben Weyts eerst adjunct-kabinetschef, om enige tijd later te promoveren tot kabinetschef. Deze functie combineerde hij steeds met het woordvoerderschap van de minister. 

Ook als vrijwilliger is Weyts binnen de N-VA actief op alle bestuursniveaus, van de lokale afdeling tot het nationale partijbestuur. Begin dit jaar werd hij verkozen tot nationaal ondervoorzitter van de N-VA. In Beersel is hij ook nog eens OCMW-raadslid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is