N-VA wil Ben Weyts in federaal parlement

Op 22 februari 2007

 

Ben WeytsGezien het lijsttrekkerschap van Herman Van Rompuy en de lijstduwersplaats van Mark Demesmaeker, maakt Weyts grote kans om na 10 juni de mensen van Brussel-Halle-Vilvoorde te vertegenwoordigen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

"Ik wil samen met mijn partij in het parlement de Vlaamse waakhond, zeg maar de Vlaamse garantie zijn voor de Vlamingen van Brussel en Halle-Vilvoorde" zegt Weyts. Ondanks zijn leeftijd, heeft de jonge kabinetschef politieke ervaring zat. Al jarenlang is hij de trouwe rechterhand van Geert Bourgeois en speelt hij, vooral achter de schermen, een belangrijke politieke rol. Als licentiaat in de politieke wetenschappen klom hij binnen de Volksunie op van stafmedewerker tot partijwoordvoerder, eerst van de VU, later van de N-VA. Bij de intrede van Geert Bourgeois in de Vlaamse regering werd Ben Weyts eerst adjunctkabinetschef, om enige tijd later te promoveren tot kabinetschef. Deze functie         combineerde hij steeds met het woordvoerderschap van de minister.

Ook als vrijwilliger is Weyts binnen de N-VA actief op alle bestuursniveaus, van de lokale afdeling tot het nationale partijbestuur. In Beersel is hij ook nog eens OCMWraadslid. In die hoedanigheid stelde hij de actieve samenwerking tussen VLD en de anti-Vlaamse Union des Francophones (UF) publiek aan de kaak. Weyts vindt het onbegrijpelijk dat de VLD samenspant samen met een partij die van Beersel een tweetalige gemeente wil maken en Beersel wil laten aansluiten bij Brussel.

Op 10 juni kunnen de kiezers van Brussel-Halle-Vilvoorde jong talent naar het parlement sturen, een Vlaamse waakhond met kennis en ervaring.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is