N-VA moet 11-juliborden weghalen na klacht binnen eigen meerderheid

Op 18 juni 2011

De voorbije week doken er in heel Groot-Beersel borden op met daarop reclame voor de 11-juliviering van de Beerselse N-VA-afdeling. Op 8 juli vanaf 18 uur houdt de partij een familiedag in hoeve Mierennest, met om 20 uur uiteenzettingen door Ben Weyts en Vic Van Aelst, en nadien nog muziek. Maar de militanten hebben de 40 reclameborden inmiddels moeten weghalen. "Eén of twee dagen nadat we gezet hebben, had een wel heel opmerkzaam iemand er bezwaar tegen geuit. Die reactie kwam trouwens uit politieke hoek, al laat ik het aan de partij zelf om zich kenbaar te maken", vertelt Ben Weyts. "We dachten dat dat in de gemeente gedoogd werd, want veel verenigingen doen dat ook. Blijkbaar ligt dat iets gevoeliger omdat wij een politieke partij zijn. We blijven wel reclame voeren. Nu gaan onze vrijwilligers de baan op om folders over onze viering te verspreiden."

De klacht over de borden kwam van binnen de meerderheid zelf, waar N-VA zelf deel van uitmaakt. Bij CD&V klinkt het dat zij de bal niet aan het rollen brachten, dus de melding moet van het linkse blok SP.A/Groen! komen.

Burgemeester Hugo Casaer (CD&V) relativeert. "Na de melding was er overleg tussen de fractieleiders van alle meerderheidspartijen. Daar is samen beslist om de borden weg te halen, wat de N-VA ook zelf gedaan heeft. We hebben namelijk reglementen bedoeld om het straatbeeld niet te veel aan te tasten met allerhande reclame. En die regels moeten nageleefd worden, zeker door de eigen meerderheid. Daar zitten geen politieke redenen achter, het gaat om zelfdiscipline. Het ging hier om een jonge groep militanten die blijkbaar iets te dynamisch waren, zoiets kan gebeuren."

(JSD)

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is