N-VA heeft vragen bij advies inzake cameratoezicht

Op 30 mei 2013

Waar het over gaat… Beersel wenst op haar grondgebied cameratoezicht te implementeren. Teineinde onmiddellijk in te grijpen bij incidenten, bewijzen te verzamelen van misdrijven en schade, daders en slachtoffers van misdrijven op te sporen en eventueel te identificeren, alsook het vaststellen van overlastfenomenen zal Beersel op zijn grondgebied twee verplaatsbare camera’s inzetten.

Het was raadslid Erik Mosselmans(N-VA), beroepshalve goed op de hoogte van deze materie, die de kat de bel aanbond. Zo vond hij o.m. dat de 84.001,23 euro die hiervoor betaald wordt veel beter kon geïnvesteerd worden.

Bij een testoplossing bleek dat een en ander duidelijk niet voldeed, wat moest getest worden, 3G verbindingen, werd nooit getest en de gunning gaat naar een firma die niet de goedkoopste was. N-VA Beersel vroeg ook aan 4 firma’s hoeveel vaste camera’s zij voor het bedrag van 84.000 euro kunnen leveren. Hier bedraagt het aantal 7, daar waar de gemeente hiervoor slechts 2 verplaatsbare camera’s krijgt.

Waarnemend korpschef Vandenbrempt doe op deze gemeenteraad meer vragen te beantwoorden kreeg dan zijn voorganger op een hele legislatuur, antwoordde interpellant dat hij de vragen en opmerkingen zou voorleggen aan technici en burgemeester Hugo Vandaele beloofde Erik Mosselmans dat hij binnen de 30 dagen een antwoord zou krijgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is