Jong N-VA Zenneland beloont uithangen Vlaamse vlag met bier

Op 10 juli 2012

Jong N-VA Zenneland zal op 11 juli een reeks Zennenat 75cl-bierflessen verdelen onder de inwoners van de Zennevallei die een Vlaamse leeuw uithangen. Op die manier hoopt de jongerenafdeling dat onze regio geel kleurt op 11 juli.

“We hebben een aardige voorraad flessen van ons zelf gebrouwen Zennenat klaarliggen om uit te delen aan alle inwoners die hun nek uitsteken voor een Vlaams straatbeeld op deze Vlaamse feestdag.” zegt Sven Vrancken uit Halle die hoopt dat de bevlaggingsactie zo succesvol is dat de voorraad niet zal volstaan.

Voor Jong N-VA Zenneland is het uithangen van de leeuwenvlag niet louter symbolisch. Het is tevens een krachtig signaal naar onze politici dat de Vlaamse rand rond Brussel niet verder mag verkocht worden tijdens de nu in uitvoering zijnde zesde staatshervorming. Ook al vreest secretaris Willem Vandenbussche het ergste: “Weinig mensen weten dat héél Vlaams-Brabant binnenkort -willen of niet- deel zal uitmaken van de Brusselse Hoofdstedelijke Gemeenschap, een nieuw overlegorgaan dat door de Franstaligen gezien wordt als hét instrument om Brussel uit te breiden.”

Mensen die geen Vlag hebben, maar er graag één zouden kopen, kunnen dit doen door contact op te nemen met Willem Vandenbussche (willem.vandenbussche [at] n-va.be / 0498/186.048). Voor 8 euro heb je er één in het bezit. Veel goedkoper dan de 17 euro die de gemeente Beersel vraagt.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is