• Header N-VA Beersel
  • Header N-VA Beersel
  • Header N-VA Beersel
  • Header N-VA Beersel
  • Header N-VA Beersel
N-VA Beersel

U bent hier

Het blijft rommelen tussen CD&V en N-VA in Beersel

Op 20 november 2012

Deze oproep werd uiteindelijk ondertekend door 350 Beerselaars. De CD&V Beersel heeft het over de democratie die de echte winnaar is. Zo wordt er op gewezen dat CD&V evenzeer de winnaar van deze verkiezing is met 1 zetel gewonnen.

Volgens CD&V heeft de N-VA haar grote vooruitgang in Beersel te danken aan ‘ de bar slechte oppositie van Vlaams Belang, waarvan de kiezers nu helemaal naar N-VA zijn getrokken. ‘ En de partij vervolgt: “De CD&V is aan zet en het is ons democratisch recht te bepalen hoe en met wie wij Beersel zullen besturen “.

N-VA wijst dan naar de verbazing van heel wat mensen voor het feit dat de Franstalige lijst in Beersel veel minder stemmen haalde voor de gemeenteraadsverkiezingen dan voor de provincieraadsverkiezingen, een verschil van 7%. De partij vraagt zich dan ook af waar deze stemmen terecht kwamen.

Zo dook er een Franstalige brief(met ook wat Arabisch) op waarin werd opgeroepen om CD&V te stemmen. Ook was er een kopie bijgevoegd van een artikel in de Rondenboskrant waarin de komst van het Islamitisch centrum in Lot door de burgemeester werd verdedigd en ook een verkiezingsfolder aan vastgeniet van Anny Casaer, de echtgenote van huidig burgemeester Hugo Casaer(CD&V).

N-VA Beersel vraagt zich nu af door wie deze brieven werden verstuurd en stelt vast dat de initiatiefnemers blijkbaar over heel wat CD&V-folders beschikten.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is