Fractieleider VLD verdedigt samenwerking UF

Op 10 januari 2007

"De VLD had mathematisch geen andere keuze dan het UF aan een zetel te helpen." Dat zegt VLD-fractieleider Gilbert Houben na de kritiek op de samenwerking met de Franstaligen.

Vrijdagavond stemde UF VLD'er Alain De Greef naar het vast bureau van het OCMW terwijl Simonne Claessens van UF dan weer op de steun van VLD kon rekenen in het sociaal bureau. «Met maar één zetel had VLD niet in het vast noch in het sociaal bureau kunnen zetelen. Door onze werkwijze is er nu tenminste een democratische vertegenwoordiging van de oppositie in de bureaus. Claessens is trouwens perfect tweetalig en zetelt al twaalf jaar in het OCMW,» aldus Houben.

De fractieleider haalt ook nog aan dat de meerderheid in haar beleidsplan letterlijk vraagt iedere persoon te respecteren. Toch blijft de Beerselse VLD-afdeling pleiten voor de splitsing van het arrondissement.

De N-VA van Beersel is verbaasd over het feit dat de afdeling de samenwerking toegeeft en roept intussen alle kiezers en leden van de Beerselse VLD op om te protesteren bij de nationale partijtop. Eerder had Ben Weyts van de Beerselse N-VA al een brief gestuurd naar nationaal VLD-voorzitter Bart Somers om op te treden tegen de lokale afdeling.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is