De zon redt de Jaarmarkt van DWORP

Op 19 oktober 2010

Het begon dan ook allemaal wat later dan gewoonlijk. Maar vanaf 10.30u kon je toch al op de koppen lopen tussen de marktkramen op de Alsembergsesteenweg. Zelfs Ben Weyts, N-VA kamerlid, vond na de jongste regeringsonderhandelingen de tijd om zijn dorpsgenoten een hart onder de riem te steken met een glaasje jenever of glüwein voor de volwassenen en een balonnetje voor de kinderen.
Al bij al viel het nog mee. De wedstrijden voor paarden, klein- en ander vee genoten traditioneel voor heel wat belangstelling. Zoals ook voorgaande jaren vielen de opvoeringen van ‘Waaile van Dwoeurp’ erg in de smaak, dat belooft alleszins voor de productie ‘Varkes met stress’ die wordt gebracht einde januari in’De Put’ of Vormingscentrum Destelheide. Ook de talrijke marktkramers deden goede zaken.
Opvallend aanwezig was ook het ‘1 miljoen vlinder’- standje van het Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën. In het vlindercafé kon je proeven van zoete nectardrankjes: sleedoornjenever en vlierbloesemsap. Ook kreeg je er allerlei tips voor uw eigen vlindertuin en kon je er mooie vlinderplantjes kopen.

Ben Weyts geeft uitleg over de regeringsonderhandelingen / foto Bart Devillé

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is