1,3 miljoen euro voor restauratie van Kasteel van Beersel

Op 24 maart 2011

De middeleeuwse waterburcht prijkt sinds 1943 op de lijst van beschermde monumenten. Het kasteel, gebouwd omstreeks 1300, fungeerde als vooruitgeschoven vesting ter verdediging van Brussel. Typisch voor dit middeleeuwse bouwwerk zijn de slotgrachten, ophaalbrug, schietgaten en kantelen.

Dit subsidiedossier omvat de tweede fase van het restauratieproject: het herstel van het metselwerk van de torens en de weermuren en de restauratie van het schrijnwerk van de daken en de vloeren. Minister Bourgeois bezocht het kasteel vorig jaar naar aanleiding van de eerste restauratiefase, waarin de funderingen van het kasteel zijn aangepakt en archeologisch onderzoek is gevoerd.

 

Het kasteel van Beersel is een belangrijke toeristische trekpleister,” aldus minister Bourgeois. “Het kasteel blijft dan ook toegankelijk tijdens de restauratiewerken. Aan de ontsluiting van de werken voor het brede publiek, en het verhaal van de restauratie en de opgraving zal net als in de eerste restauratiefase veel aandacht besteed worden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is